Първоначално публикувано от 156Selespeed
Известие
Collapse
No announcement yet.
нормално ли е .. ?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениекакто каза колегата, не е само до ръчкането (обичам светофарите ;D ) ами и спирането си казва думата, налагало ми се е на няколко пъти на сухо да кова до ABS а колегите които имат 159 знаят колко е трудно да се стигне до абс...затова са нормални тези 25 хил.
Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 20:36.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениелетните гуми на 25 хил. км са за хвърляне, поне предните.... (което ми е странно при положение, че на друга кола, почти идентични пирелита са на 50 хил. и имат още 3мм до протектора)
стандарните 17" пирели, които идват с колата, та те имат по средата едни грайфери, като дъгички които пресичат всяка следваща ... та въпросните са заминали, само като леки вдлъбнатинки стоят, да имат 1-2 мм, не като на задните където са поне 3-4....
до протектора на гумите има още поне 4 мм и самите гуми изглеждат в добро състояние, нито са напукани нитп нищо ... ама тези грайфери по средата ме притесняват, да не стане някоя инфекция на по-мокър път ...
знам, че в UK има проблем с прекомерно износване на предните гуми, но ми е интересно при вас колеги какво е положението ?
съвети са добре дошли, като имам възможност ще ги щракна да видите предните и задните за сравнение
Купих най-скъпия модел на марката и станаха галоши при основно магистрално каране за по-малко от година.
Естествено не ми признаха гаранцията въпреки че бяха супер еднакво износени.Сега съм с една Debica Furio и имам чувството че не са мръднали за 10х.км.
Единствения плюс в LASSA-та бе че имаха супер сцепление и явно за това заминаха така бързо.
Едни нови гуми е нормално да изкарат по 60-80х.км.ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic
Comment
-
Реших да направя сметка коя гума колко оборота прави:
избрах сравнение между гуми за 147 и 159, като за 147 взех моя размез летни гуми 215/45/17 (които са и за 156), а за 159 225/50/17! За 10000км пробег 215-ките правят 5 094 200 оборота (за по-лесно с думи това са 5 милиона 94хиляди.... оборота), а 225-иците правят 4 847 300 оборота (с думи 4милиона 847хил.....), тоест разлика от 246900 хиляди оборота! За 25 хиляди, за колкото става въпрос в темата това са 617250 повече завъртания при по-малката гума. На фона на милионите обороти, това са 4.9%! По тази логика би трябвало по-големите гуми да се износват по-малко, заради по-"рядкото" триене на дадено сечение. Но от друга страна 159 е тежка кола над 15% по-тежка от 147, тъй че това компенсира разликата в по-малкото обороти на гумите!
Та според мен Стояне, съвсем нормално е да се износват за 25к! Тази кола е тежка и е явно е с толкова перфектно пътно поведение, че извлича максимума от гумите! Обръщал съм внимание, че колите от по-висок клас рядко са със гуми с голям грайфер макар и нови!
Comment
-
Предполагам,че е нормално.И аз купувах нови за БМВ-то.225/45/17 Vredestein Ultrac Sessanta...добра гума,но същата работа,25 хиляди.За един сезон замнинахаПросто е комплексно,тежест,ускорение,спиране,размер...
Mercedes ML 63 AMG 07'
159 TI 2.4JTDm SW 09'
156 2.0 20V Turbo
VW Phaeton 3.0 TDI 09'
sigpic
Comment
-
в книжката:
предни и задни на 2,5
при натоварване отпред 2,9, отзад 2,7
...при зимни гуми - всички стойности + 0,2
Comment
-
Първоначално публикувано от 156Selespeedсори за цапането..
Ммм зимни гуми + .. ок аз зимата от стари шофиьори уж съм чувал ,че с малко по-меки гуми се кара ама знам ли
Иначе незнам и в мойта книжка има разлика но в ауто дата дават варианти на гума като размер и като означението за скорост (незнам точно как се води) Y,W,V и т.н.
Но си мисля ,че най голямо значение в случая има...
Стояне,по-плавно със съединителя и газта на светофари :Д0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеСтарите шофьори са много прави но има едно друго нещо тези данни се дават поради това че лятото разширяването на въздуха е по голямо в загрялата гума докато зимата все си е студена и затва е добре да се кара малко по твърдаsigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениедам, летоска ми се е налагало даже да ги изпускам в най-горещите дни (по обяд) щото от 2.4 последно проверено бяха станали на 2.7 - или са им развалени машините0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеМери се с един и същи манометър в еднакви условия - ако си карал колата ще бъде различно от това да е стояла в покойsigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Аз предни задни гуми ги върта на около 15000 , на алфата даже на под 10к ,ако искате да ги изнодите по равномерно . Все пак най-добре е да се сменят 4-те заедно . Иначе при нормално каране и въртене около 40000 е нормално да изкарат.BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit
Comment
Comment